Voucher - Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

voucher epistimonon

Αν είστε επιλέξιμος ελεύθερος επαγγελματίας επιστήμονας κάντε σε μας την αίτηση σας εδώ ώστε για παρακολουθήσετε τα μαθήματα από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και να εκμεταλλευτείτε το σύνολο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και των προνομίων που προσφέρουμε.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε ενδιαφέρον

 

Μάθετε γνώσεις και τεχνικές προκειμένου να διασφαλίσετε την ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση του ατόμου τρίτης ηλικίας που διαμένει μαζί σας. Ταυτόχρονα βελτιώστε την ποιότητας ζωής τους και ενισχύστε το αίσθημα ασφάλειας των προστατευόμενων μελών και το δικό σας.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Σε συγγενείς που εμπλέκονται άμεσα στη φροντίδα ηλικιωμένων.
 • Σε φροντιστές ή υποψήφιους φροντιστές ηλικιωμένων στο σπίτι.
 • Σε όσους ενδιαφέρονται για την φροντίδα και υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας.

Σκοπός του σεμιναρίου
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να παρέχει επικαιροποιημένες και τεκμηριωμένες γνώσεις καθώς και πρακτικές δεξιότητες στους εκπαιδευόμενους σε θέματα υποστήριξης και ολοκληρωμένης φροντίδας ηλικιωμένων στο σπίτι.

 

Περιεχόμενα Σεμιναρίου
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

 1. Βασικές έννοιες και επισκόπηση της γήρανσης
 2. Νευρολογικές - Ψυχιατρικές διαταραχές,
 3. Μέτρηση και αξιολόγηση ζωτικών σημείων (Πίεση, Σφύξεις, Κορεσμός οξυγόνου & Θερμοκρασία) καθώς και μέτρηση σακχάρου,
 4. Αναγνώριση προβλημάτων υγείας και φροντίδας για ασθένειες με υψηλή συχνότητα εμφάνισης σε ηλικιωμένους,
 5. Ατομική υγιεινή, διατροφή, πρόληψη κατακλίσεων και ασφάλεια μετακίνησης,
 6. Βασικές αρχές χορήγησης φαρμάκων,
 7. Επείγοντα περιστατικά,
 8. Οικονομικό πλαίσιο ατόμων τρίτης ηλικίας,
 9. Παρεμβάσεις σε άτομα τρίτης ηλικίας και
 10. Πληροφορική και υγεία

 

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου και Ημέρες Διεξαγωγής: 

Συνολική διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες

Κόστος συμμετοχής: 150€

Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός.

€ 150.00 ΠΛΗΡΩΜΗ
 

Εισηγητές

 • Ο Αντώνιος Χριστοδουλάκης σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Κρήτης. Κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια υγεία και διοίκηση υπηρεσιών υγείας στη κατεύθυνση  της επιδημιολογίας από το πανεπιστήμιο Κρήτης τμήμα Ιατρικής. Έχει εργαστεί ως νοσηλευτής στο Δήμο Ηρακλείου. Έχει διατελέσει εισηγητής στους θεματικούς τομείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ογκολογικής νοσηλευτικής φροντίδας σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά νοσηλευτικά συνέδρια. Δουλεύει ως ωρομίσθιος καθηγητής νοσηλευτικής στο 1ο Δ.Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου Κρήτης στο τμήμα Βοηθών Νοσηλευτικής Τραυματιολογίας. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Παράλληλα από το 2015 συμμετέχει εθελοντικά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. 
 • Η Αραβαντινού-Καρλάτου Αντωνία σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ειδική Εκπαίδευση» από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και φοιτά στο τελευταίο έτος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων» στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Κάτοχος της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Πάτρας (ΑΣΠΑΙΤΕ). Έχει εργαστεί ως Κοινωνική Λειτουργός σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ηρακλείου καθώς και σε Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Δήμου Αγίου Νικολάου, ενώ το τρέχον έτος εργάζεται ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου. Έχει μετεκπαιδευτεί σε σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων και επιμόρφωσης εργαζομένων, καθώς και έχει διατελέσει εισηγήτρια σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Παράλληλα, συνεργάζεται και συμμετέχει εθελοντικά από το 2012 στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου και σε Φιλανθρωπικές Οργανώσεις.

Επικοινωνία: Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9), τηλ: 2810302730 φαξ: 2810227189 email: info@katartisi.gr  από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ.

 

Αναβάλλονται όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες από σήμερα 11/03/2020 μέχρι και τις 10/04/2020.

Παρακαλούνται οι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι σχετικά με τα προγράμματά μας, να αποφεύγουν να προσέρχονται στο χώρο της γραμματείας και αντί αυτού να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα, emails και λογαριασμούς social media προκειμένου να επικοινωνήσουν με τη σχολή μας.

Τηλ: 2810302730, 2810244730

Email: info@katartisi.gr

Facebook: Κεκ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η παραπάνω πρωτοβουλία ελήφθηκε με υπευθυνότητα απέναντι στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. σχετικά με την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Πολιτική Cookies