Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να  κατασκευάζουν τυπωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα και πώς να συναρμολογούν ηλεκτρονικές πλακέτες για να υλοποιούν τα δικά τους κυκλώματα ή κυκλώματα της διεθνούς βιβλιογραφίας ή από το internet.

Δίνεται έμφαση στην παρουσίαση του τρόπου κατασκευής ηλεκτρονικών πλακετών (Printed Circuit Boards -PCB) με ελεύθερο λογισμικό και βασικό εξοπλισμό, στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν τον τρόπο κατασκευής και συναρμολόγησης ηλεκτρονικών πλακετών στο σπίτι, στο εργαστήριο και τον τρόπο ανάθεσης στη βιομηχανία για μαζική παραγωγή. Τονίζουμε ότι το σεμινάριο δεν αφορά σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων αλλά την κατασκευή και συναρμολόγηση ηλεκτρονικής πλακέτας (PCB), δεδομένου του κυκλώματος.Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτούνται στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρικών κυκλωμάτων και βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο

Ενότητες Σεμιναρίου:

  • Εκπαιδευτική Ενότητα 1: Γνωριμία με τα τυπωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα – ηλεκτρονικές πλακέτες
  • Εκπαιδευτική Ενότητα 2: Αποχάλκωση – Κατασκευή πλακέτας με μαρκαδόρο και χημικά
  • Εκπαιδευτική Ενότητα 3: Σχεδιασμός ηλεκτρονικής πλακέτας με Ελεύθερο Λογισμικό (Kicad) – (Σχηματικό, Συρμάτωση, Βιβλιοθήκη, Footprints)
  • Εκπαιδευτική Ενότητα 4: Κατασκευή τυπωμένου κυκλώματος με τη μέθοδο της Φωτολιθογραφίας.
  • Εκπαιδευτική Ενότητα 5: Συναρμολόγηση - Κατασκευή ηλεκτρονικής πλακέτας

Το κόστος του προγράμματος: είναι 280€*  ανά συμμετοχή για το σεμινάριο, Χρόνος Διεξαγωγής: 32 διδακτικές ώρες εκ των οποίων οι 12 ώρες πραγματοποιούνται σε δικό μας εργαστήριο.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 17/9 έως 10/10 18.00-21.15.Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο

€ 280,00 ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισηγητές:
Ο Γεώργιος Α. Αδαμίδης
αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσ/νικης. Είναι κάτοχος  ΜΔΕ  Ηλεκτρονικής Φυσικής (Ραδιοηλεκτρολογίας). Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής ΕΠΑ.Λ στο τομέα ηλεκτρονικών. Υπήρξε συνεργάτης του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Κρήτης τα έτη 2004 – 2012, έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια υπό την ιδιότητα του Ερευνητή στο Α.Π.Θ και στο Α.ΤΕΙ Κρήτης. Έχει συμμετάσχει ως Εισηγητής σε πληθώρα Σεμιναρίων σχετικά με τα αντικείμενα της «Ηλεκτρονικής – Τηλεπικοινωνιών» σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών Εκπαιδευτής στο Δ.ΙΕΚ σε αντίστοιχους Τομείς Σπουδών. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον εθνικό φορέα ΕΟΠΠΕΠ, από το 2017.

Ο Μανόλης Γ. Ταμπουρατζής, αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Α.ΤΕΙ Κρήτης το 2011, ακολουθώντας την κατεύθυνση των «Τηλεπικοινωνιών». Είναι κάτοχος ΜΔΕ στα «Συστήματα Ασυρμάτων Επικοινωνιών» από τη Σχολή Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ανοικτού Πανεπικστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) από το 2017, καθώς επίσης και τελειόφοιτος του ΜΔΕ «Πληροφορική & Πολυμέσα»  της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ Κρήτης, με υποτροφία ως Εργαστηριακός Μεταπτυχιακός Συνεργάτης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ίδιου Ιδρύματος. Είναι μέλος της επιστημονικής ένωσης IEΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων επιμόρφωσης  στους τομείς των Επικοινωνιών & Πληροφορικής  τα τελευταία χρόνια. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον εθνικό φορέα ΕΟΠΠΕΠ, από το 2017.

Επικοινωνία:  Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ/νο 2810-302735 & 302730,info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Πολιτική Cookies