Γιατί πρέπει να γίνω Επιχειρηματίας-Αγρότης;

Όλοι μιλούν για ανταγωνιστικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια τι σημαίνει όμως αυτό για τον αγροτικό τομέα και τον παραγωγό;
Πώς μπορεί ο παραγωγός να γίνει ανταγωνιστικός και καινοτόμος;
Ποιο είναι το κόστος παραγωγής του και πώς μπορεί να το μειώσει;
Πώς μπορεί να προωθήσει τα προϊόντα του με μεγαλύτερη επιτυχία και κέρδος στην αγορά;
Συμφέρει τον γεωργό/κτηνοτρόφο/μελισσοκόμο να παράγει μόνον αγροτικά προϊόντα ή πρέπει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του;
Πρέπει και πώς μπορεί να εντάξει περισσότερη τεχνολογία στην παραγωγή του και ποια τεχνολογία πρέπει να επιλέξει;
Πώς πρέπει να διαμορφώνονται οι συνεργασίες για να είναι επιτυχημένες;
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις γνώσεις που πρέπει να έχει ένας αγρότης για να είναι επιτυχημένος παραγωγός και να μπορεί να ζήσει από την γη του.

Κέντρο Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας

Με το "Κέντρο Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας“ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου δημιουργεί μια νέα δομή δίπλα στον Επιχειρηματία-Αγρότη, ένα Κέντρο πληροφόρησης, υποστήριξης και κατάρτισης. Μέσα από τη διαρκή επαγγελματική εκπαίδευση και τη σωστή καθοδήγηση ο παραγωγός θα γίνει σωστός επιχειρηματίας θα αυξήσει το κέρδος του και ο αγροτικός τομέας θα γίνει ελκυστικότερος για τους νέους ανθρώπους.

«Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε την απαραίτητη επιχειρηματική και επιχειρησιακή εκπαίδευση και συμβουλευτική που θα κάνει τον αγροδιατροφικό τομέα καινοτόμο, ανταγωνιστικό και εξωστρεφή και θα επιτρέψει στην Κρήτη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ώστε να δημιουργηθεί άριστη παραγωγή με μέγιστη ανταποδοτική αξία που θα οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης.»

Ο κύκλος σπουδών Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας

Το Κέντρο Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας θα εκπαιδεύσει και θα καταρτίσει ολοκληρωμένα τον Επιχειρηματία-Αγρότη, με ένα πρωτοπόρο τρόπο προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητές του και τις ανάγκες του.

Πώς θα γίνει αυτό;

  1. Με την εφαρμογή πρωτότυπου, καινοτόμου εκπαιδευτικού μοντέλου με επίκεντρο τον παραγωγό και τα καθημερινά του πρακτικά προβλήματα και τις ανάγκες του.
  2. Με τη χρήση των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων μακριά από τη στείρα αποστήθιση και τη στατική μάθηση.
  3. Με βιωματική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση προσαρμοσμένες σε πραγματικά καθημερινά προβλήματα που επιλέγουν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι πάνω στα οποία προσαρμόζεται η μάθηση.
  4. Με πρόγραμμα σπουδών, θεματικές ενότητες, και εκπαιδευτικά μέσα προσαρμοσμένων πλήρως στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.
  5. Με πιστοποίηση σπουδών και απονομή διεθνώς αναγνωρισμένων κρατικών πτυχίων.

Η μαθησιακή διαδικασία

Η μαθησιακή διαδικασία χωρίζεται σε τρία μέρη:

  1. Παροχή γνώσεων με διαλέξεις από ειδικούς και συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε κάθε θέμα.
  2. Παροχή πρακτικών και εφαρμοσμένων γνώσεων μέσω της διεξαγωγής εργασίας (project) υπό την επίβλεψη του συντονιστή και επισκέψεων σε αγροτικές επιχειρήσεις.
  3. Με συνεχή επικαιροποίηση γνώσεων μέσω παρουσιάσεων και ομάδας συμβούλων που θα διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μέσω ετήσιων συναντήσεων των αποφοίτων και διαδικτυακού φόρουμ.

Οι σπουδές «Επιχειρηματίας-Αγρότης»

Α. Επιχείρηση και Αγορά, (διάρκεια: 20 ώρες)
Ενδεικτικό περιεχόμενο: Επιχειρησιακός σχεδιασμός, Διεθνείς τάσεις στον αγροτικό τομέα, Εξωστρέφεια επιχείρησης, Οργάνωση πληροφορίας (Ατομική εργασία 20 ώρες)

Β. Ίδρυση, Οργάνωση και διαχείριση Επιχείρησης» (διάρκεια: 100 ώρες)
Νομικό Πλαίσιο, Τήρηση Βιβλίων, Μηχανογράφηση, Διοίκηση Προσωπικoύ, Συγκρούσεις (Διαχείριση Παραπόνων), Επικοινωνία, Σχεδιασμός Εκμετάλλευσης, Ρευστότητα, σημασία, βασικές προϋποθέσεις (Ατομική εργασία 50 ώρες)

Γ. Παραγωγή και Εμπορία ενός πετυχημένου προϊόντος (διάρκεια: 60 ώρες)
Τρόποι και διαδικασίες καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή, Συνεργασίες - ομάδες παραγωγών, βασικές προϋποθέσεις, Ποιότητα αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών, Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, Κοστολόγηση αγροτικών προϊόντων, χρηματοδοτικά Προγράμματα (Ατομική εργασία 50 ώρες)

Δ. Εξετάσεις απονομής τίτλου: «Αρχιτεχνίτης Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής παραγωγής (Meister)» (Διάρκεια Εξετάσεων 1 Εβδομάδα)
Οι απόφοιτοι εφόσον το επιθυμούν μπορούν να λάβουν κρατικά αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών από κρατικό Σχολείο της Γερμανίας με τους τίτλους (Αρχιτεχνίτης Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής παραγωγής (Meister). Ο τίτλος αυτός αποτελεί την ανώτατη επαγγελματική διάκριση στην επαγγελματική κατάρτιση του αγροτικού τομέα της Γερμανίας.

Διεξαγωγή

Έναρξη: Νοέμβριος 2017 - Λήξη: Μάιος 2018

Διεξαγωγή: 
Εβδομαδιαία διάρκεια (10 διδακτικές ώρες δια ζώσης, 7 διδακτικές ώρες ατομική εργασία)
Συνολική Διάρκεια: 4,5 μήνες ή 18 βδομάδες ή 306 διδακτικές ώρες,

Δίδακτρα εγγραφής και παρακολούθησης:
Τελική τιμή 450€ ανά άτομο (150€ προκαταβολή και 75€ ανά μήνα -4 δόσεις) (Η τελική αυτή τιμή, ειδικά για τον πρώτο κύκλο, περιέχει έκπτωση 50% από την αρχική τιμή των 900€, και παρέχεται μετά από χορηγία του Επιμελητηρίου). Εξόφληση μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Τόπος διεξαγωγής: Μοίρες

Τον πρώτο πιλοτικό εκπαιδευτικό κύκλο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν άτομα από το γεωργικό χώρο  οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην επιχειρηματικότητα και να εφαρμόσουν τις νέες γνώσεις στην καθημερινότητά τους.

Προσοχή, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας

Πατήστε εδώ για να δείτε το μάθημα σε ζωντανή μετάδοση (δοκιμαστικό)

Πληροφορίες και Εγγραφές

Οι εγγραφές γίνονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ή στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην παρακάτω διεύθυνση

  • Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, Ηράκλειο, 2810302730

Πληροφορίες
Web: www.katartisi.gr
Τηλ: 2810302730
Mail: info@katartisi.gr

Υπό την αιγίδα:
Της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Γόρτυνας, του Δήμου Φαιστού, του Επιμελητήριου Ηρακλείου, του ΤΕΙ Κρήτης, του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς, του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, του Μεσογειακού Αγρονομικού ινστιτούτου Χανίων.
(Οργάνωση Τεχν. Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου)

afisa agrodiatrofikis 3 xorigoi

Πολιτική Cookies