3d Printing στην πράξη.

 

Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και σε επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν, με το 3D Printing (Additive Manufacturing).

Σκοπός του σεμιναρίου: Η πρώτη επαφή με την επαναστατική μέθοδο παραγωγής προϊόντων της 3D εκτύπωσης. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις αρχές λειτουργίας της μεθόδου, τις δυνατότητές της αλλά και βασικές γνώσεις χειρισμού ενός 3D Printer. Οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν, αφορούν στο χειρισμό λογισμικών επεξεργασίας 3D μοντέλων, σε λογισμικό χειρισμού 3D Printer αλλά και στο Internet of things στον κλάδο της 3D εκτύπωσης.

Διαβάστε Περισσότερα..

2oς Διαγωνισμός Ηλεκτροσυγκόλλησης στις 04/08/2022

 

2ος Διαγωνισμός Ηλεκτροσυγκόλλησης από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνουν το 2ο διαγωνισμό Ηλεκτροσυγκόλλησης στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 17.00 μ.μ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι των εκπαιδευτικών τμημάτων ηλεκτροσυγκόλλησης που έχουν καταρτιστεί από το 2017 έως σήμερα.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών (Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός), στα σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτροσυγκόλλησης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει το θεσμό της εφαρμοσμένης Ηλεκτροσυγκόλλησης στην Ελλάδα και να αναδείξει και να υποστηρίξει τους ταλαντούχους ηλεκτροσυγκολλητές προσφέροντάς τους περαιτέρω εξειδίκευση και επιμόρφωση.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, -συνολικά τέσσερις στον αριθμό και αποτελούμενες από τρία άτομα η καθεμία- θα δοκιμαστούν στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης μεταλλικής κατασκευής την οποία καλούνται να ολοκληρώσουν σε 120 λεπτά.
Κριτήρια αξιολόγησης του διαγωνισμού, αποτελούν μεταξύ άλλων η ποιότητα συγκόλλησης (οπτικός έλεγχος), η ακρίβεια του πάχους κόλλησης, η επιλογή του κατάλληλου ηλεκτροδίου και τύπου συγκόλλησης, η συμφωνία διαστάσεων και σχήματος τελικής κατασκευής με το αρχικό σχέδιο, η ανθεκτικότητα και η λειτουργικότητα της τελικής κατασκευής. Με το πέρας της κατασκευαστικής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων.

Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα θα είναι η δωρεάν συμμετοχή στο δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ηλεκτροσυγκολλητών που θα πραγματοποιηθεί το χειμώνα του 2023 στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI στο Dusseldorf της Γερμανίας καθώς και άλλα δώρα.

Εκμάθηση συστήματος κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων AMADEUS και εφαρμογές στα τουριστικά πακέτα.

 

Απευθύνεται σε στελέχη ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων, αεροπορικών εταιρειών και αποφοίτους σχολών σχετικών με τον τουρισμό.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν:

Διαβάστε Περισσότερα..

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση (Formazione professionale pizzaiolo) Έναρξη 20/11/2024 Ηράκλειο

Η Σχολή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά σαν πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.

Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη Σχολή θα λάβουν:

  • Πιστοποίηση από τον φορέα πιστοποίησης δεξιοτήτων ISKILLS
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 80 ωρών από τις Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου
  • Certificato από το Italian Pizza Academy

Απόκτησε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μια σίγουρη απορρόφηση στον κλάδο του δημοφιλέστερου πιάτου παγκοσμίως όπως κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατόρια, μέσα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που θα σε μεταμορφώσει σε Σεφ Πίτσας!

Απόκτησε την μονάδική πιστοποίηση Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας από τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης ISKILLS

Η σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου ή Formazione Professionale Pizzaiolo δημιουργήθηκε στo πλαίσιo της αυξημένης ζήτησης επαγγελματιών και ανάγκης βελτιστοποίησης των γνώσεων τους, καθώς το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό πιάτο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική και παγκόσμια γαστρονομία.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Θεωρητικό μέρος

  • Ιστορικές σημειώσεις για την Ιταλική πίτσα
  • Σε βάθος ανάλυση του μαλακού σίτου και του σκληρού σίτου: διαφορές, χαρακτηριστικά, παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και τη χρηση
  • Σύνθεση από πυρήνες σιταριού
  • Στάδια επεξεργασίας στον αλευρόμυλο
  • Διαδικασίες διόγκωσης και ωρίμανσης ζύμης: οι διαφορές
  • Αντίδραση Maillard και πέψη τροφής
  • Μέθοδοι ζύμωσης/ζυμώματος
  • Απαραίτητα εργαλεία εργασίας
  • Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

Πρακτικό μέρος

  • Διογκωτικές ζύμες, άμεση και έμμεση με poolish και biga και αυτόλυση για κλασική Ιταλική στρογγυλή πίτσα
  • Γενοβέζικης focaccia & ciabatta
  • Εναλλακτικές ζύμες με διάφορα είδη αλεύρων
  • Έλεγχος και διαχείριση θερμοκρασίας ζύμης
  • Σχηματισμός των καρβελιών (staglio)
  • Διόγκωση και ωρίμανση ζύμης
  • Διαχείριση του φούρνου και μαγείρεμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες

Διάρκεια: 80 διδακτικές ώρες εκ των οποίων

οι 15 διδακτικές ώρες εξ αποστάσεως ζωντανή παρακολούθηση μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης τις ημερομηνίες και ώρες 20/11/24 09:00-13:15, 21/11/24 09:00-13:15, 22/11/24 09:00-13:15.

Οι 65 διδακτίκες ώρες πρακτικής άσκησης σε εργαστήριο μας Δευτέρα έως Σάββατο

25/11/24 09:00-16:45, 26/11/24 09:00-15:45, 27/11/24 09:00-15:45, 28/11/24 09:00-15:45, 29/11/24 09:00-15:45, 30/11/24 09:00-15:45, 02/12/24 09:00-15:45, 03/12/24 09:00-15:45.

Κόστος συμμετοχής: 600€ ανά συμμετοχή.

Θέσεις περιορισμένες !!!

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:
Ο Giorgio Manganiello είναι γεννημένος στο Αβελλίνο της Ιταλίας εργάζεται στον τομέα της εστίασης και της Ιταλικής κουζίνας από το 1986, είναι Executive Pizza Chef σε πληθώρα γνήσιων Ιταλικών εστιατορίων, πτυχιούχος πάνω στην Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης της σχολής Regione Del Veneto ενώ παράλληλα διατηρεί Σχολή Εκμάθησης Πίτσας και συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή πίτσας Enzo Prete πάνω στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση (Formazione professionale pizzaiolo)

Η Σχολή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά σαν πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.

Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη Σχολή θα λάβουν:

  • Πιστοποίηση από τον φορέα πιστοποίησης δεξιοτήτων ISKILLS
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 80 ωρών από τις Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου
  • Certificato από το Italian Pizza Academy

Διαβάστε Περισσότερα..

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση (Formazione professionale pizzaiolo) Αθήνα Έναρξη 07/02/2024

Η Σχολή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά σαν πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.

Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη Σχολή θα λάβουν:

  • Πιστοποίηση από τον φορέα πιστοποίησης δεξιοτήτων ISKILLS
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 80 ωρών από τις Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου
  • Certificato από το Italian Pizza Academy

 

Απόκτησε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μια σίγουρη απορρόφηση στον κλάδο του δημοφιλέστερου πιάτου παγκοσμίως όπως κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατόρια, μέσα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που θα σε μεταμορφώσει σε Σεφ Πίτσας!

Απόκτησε την μονάδική πιστοποίηση Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας από τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης ISKILLS

Η σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου ή Formazione Professionale Pizzaiolo δημιουργήθηκε στo πλαίσιo της αυξημένης ζήτησης επαγγελματιών και ανάγκης βελτιστοποίησης των γνώσεων τους, καθώς το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό πιάτο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική και παγκόσμια γαστρονομία.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Θεωρητικό μέρος

  • Ιστορικές σημειώσεις για την Ιταλική πίτσα
  • Σε βάθος ανάλυση του μαλακού σίτου και του σκληρού σίτου: διαφορές, χαρακτηριστικά, παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και τη χρηση
  • Σύνθεση από πυρήνες σιταριού
  • Στάδια επεξεργασίας στον αλευρόμυλο
  • Διαδικασίες διόγκωσης και ωρίμανσης ζύμης: οι διαφορές
  • Αντίδραση Maillard και πέψη τροφής
  • Μέθοδοι ζύμωσης/ζυμώματος
  • Απαραίτητα εργαλεία εργασίας
  • Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

Πρακτικό μέρος

  • Διογκωτικές ζύμες, άμεση και έμμεση με poolish και biga και αυτόλυση για κλασική Ιταλική στρογγυλή πίτσα
  • Γενοβέζικης focaccia & ciabatta
  • Εναλλακτικές ζύμες με διάφορα είδη αλεύρων
  • Έλεγχος και διαχείριση θερμοκρασίας ζύμης
  • Σχηματισμός των καρβελιών (staglio)
  • Διόγκωση και ωρίμανση ζύμης
  • Διαχείριση του φούρνου και μαγείρεμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες

Διάρκεια: 80 διδακτικές ώρες εκ των οποίων

 

οι 15 διδακτικές ώρες θεωρίας εξ αποστάσεως ζωντανή παρακολούθηση μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης τις ημερομηνίες και ώρες 07/02/24 17:00-21:15, 08/02/24 17:00-21:15, 09/02/24 17:00-21:15.

Οι 65 διδακτίκες ώρες πρακτικής άσκησης  

15/02/24 15:00-22:00, 16/02/24 15:00-22:00, 17/02/24 15:00-22:00, 19/02/24 15:00-21:45, 20/02/24 15:00-21:45, 21/02/24 15:00-21:45, 22/02/24 15:00-21:45, 23/02/24 15:00-21:45.

 

Κόστος συμμετοχής: 700€ ανά συμμετοχή.

Θέσεις περιορισμένες !!!

Χώρος υλοποίησης: Μύλοι Κρήτης διεύθυνση 1η παρ. Αγ. Σοφίας, θέση Σπιθάρια,
Ασπρόπυργος, Αθήνα

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:
Ο Giorgio Manganiello είναι γεννημένος στο Αβελλίνο της Ιταλίας εργάζεται στον τομέα της εστίασης και της Ιταλικής κουζίνας από το 1986, είναι Executive Pizza Chef σε πληθώρα γνήσιων Ιταλικών εστιατορίων, πτυχιούχος πάνω στην Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης της σχολής Regione Del Veneto ενώ παράλληλα διατηρεί Σχολή Εκμάθησης Πίτσας και συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή πίτσας Enzo Prete πάνω στον τομέα της εκπαίδευσης.

Μαγειρική χωρίς Γλουτένη: Απόλαυση Χωρίς Περιορισμούς. Έναρξη: 16/11/2024

Ένα σεμινάριο για όσους θέλουν να δημιουργήσουν νέο πελατολόγιο μέσω ενός γευστικού Ιταλικού μενού χωρίς γλουτένη.

Θεωρητικό μέρος:

  • Πίτσα χωρίς γλουτένη: πρώτες ύλες, κατάλληλα καρυκεύματα και ποτά, επισήμανση και πιστοποιήσεις για ασφαλή προμήθεια
  • Διαδικασίες και βέλτιστες πρακτικές σε πιτσαρίες: αποθήκευση, επεξεργασία, μαγείρεμα, επιτραπέζια εξυπηρέτηση και take away
  • Haccp: το κρίσιμο σημείο χωρίς γλουτένη
  • Καθαρισμός και οργάνωση χώρων
  • Ειδικός εξοπλισμός και ρούχα

Διαβάστε Περισσότερα..

Κέρδισε μέσα από την δημιουργία προϊόντων Τουρισμού Εμπειρίας. -Experiences. Έναρξη: 25/11/2024

 

Απευθείνεται: Νεοεισερχόμενους στον τομέα του τουρισμού εμπειρίας. Φοιτητές του τουρισμού και άλλοι. Επιχειρηματίες ή και εργαζόμενοι σε τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια ή αλλού που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους. Μουσειοπαιδαγωγούς, Ξεναγούς. Ιδιώτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια συμπληρωματική απασχόληση. Άνεργοι που αναζητούν απασχόληση.

Διαβάστε Περισσότερα..

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Σπούδασε στο Ι.Ε.Κ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ksira domisi aponomi 2

Πρακτικά Σεμινάρια Ξηράς Δόμησης - Γυψοσανίδας

 

 

Απονομή των πρώτων πιστοποιητικών στους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

 

 

Σε ενδιαφέρει!

 

parking aerodromio irakleiou

 

enikoiasi aithousas didaskalias 4 3 small

 

 

 δευτερεύουσα επικεφαλίδα 

70 χρόνια προσφοράς στην Επαγγελματική Εκπαίδευση - Δείτε το Βίντεο

 

 

Πολιτική Cookies