Είστε εκπαιδευόμενος που αναζητά μια μοναδική εμπειρία μάθησης; Λοιπόν, μην ψάχνετε άλλο! Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε το διήμερο σεμινάριό μας πάνω στα παραδοσιακά κρητικά κέικ.
Σε αυτό το σεμινάριο, θα εξερευνήσουμε την ιστορία των παραδοσιακών κρητικών κέικ και θα μάθουμε πώς να δημιουργούμε νέες συνταγές! Θα δοθούν πρακτικές οδηγίες από έμπειρους αρτοποιούς που αποτελούν αυθεντίες σε αυτές τις νόστιμες λιχουδιές. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής των γλυκών δημιουργιών κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Τέλος, όλες οι συνταγές αλλά και η εκτέλεσή τους θα είναι διαθέσιμες στους καταρτιζόμενους ώστε να μπορούν να τις ανασκευάσουν οποτεδήποτε επιθυμούν!
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες ψησίματος, αλλά θα γνωρίσουν επίσης έθιμα της πλούσιας γαστρονομικής ιστορία της Κρήτης. Η σύσταση διαφορετικών συνταγών παρέχει μια εικόνα για τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται, κάτι που κάνει το συγκεκριμένο σεμινάριο ακόμα πιο ενδιαφέρον!
Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε νέες γνώσεις ζαχαροπλαστικής αλλά και να απολαύσετε πολλά γευστικά δείγματα από τα καταπληκτικά επιδόρπια της Κρήτης διασκεδάζοντας παράλληλα στην πορεία, εγγραφείτε σήμερα!
Μάθετε:
- ιστορία του κέικ
- τα είδη των κέικ
- παραγωγή κέικ / hands on
- toppings τυριού
- toppings βουτύρου
- διακόσμηση και παρουσίαση κέικ
Tι θα φτιάξουμε μαζί:
- κέικ λαδιού
- κέικ βουτύρου
- carrot cake
- lemon cake
- apple cake
- vegan cake
- αλμυρό cake
- νηστίσιμο cake
Εισαγωγικό Επίπεδο
Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει στους σπουδαστές εκπαίδευση πάνω σε βασικές έννοιες και τεχνικές.
Κόστος συμμετοχής ανά ενότητα 90€.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, ΑΜΕΑ, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Χώρος υλοποίησης: Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Πέμπτη 15/02 και Παρασκευή 16/02 και ώρα 09.00πμ – 13.15μμ
Εισηγητής
Ο Γιάννης Καλαθάκης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων με 25ετή εμπειρία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας. Έχει παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια και συνεχίζει να επιμορφώνεται για να εμπλουτίζει τις γνώσεις του και να μαθαίνει για τις νέες τάσεις της αρτοζαχαροπλαστικής. Επίσης έχει συνεργαστεί με διάσημους Pastry Chef όπως KARIM BURGI, FRANK HASNOOT, CARLES MAMBEL, AMAURY CUICHON, ΜΟF OLIVIER MAGNIE καθώς και με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και Τοπικές Επιχειρήσεις. Είναι ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και παίρνει μέρος σε παρουσιάσεις των Forum αντιπροσωπεύοντας την λέσχη.