Απευθύνεται:
Σε επαγγελματίες των χώρων Ξενοδοχείου, εστιατορίου ή του καφέ οι οποίοι θέλουν είτε να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους είτε να αποκτήσουν έξτρα προσόντα ώστε να εξελιχθούν στην εργασία τους, αλλά και σε άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με αυτά τα επαγγέλματα και αναζητούν τρόπο να αποκτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες και πρόσβαση σε επαγγέλματα με μεγάλη απορρόφηση εργαζομένων.
Με τη συμμετοχή στο σεμινάριο οι καταρτιζόμενοι με την καθοδήγηση των έμπειρων εισηγητών και μέσω ενός προγράμματος προσεκτικά σχεδιασμένου που εμπεριέχει τόσο θεωρητικό αλλά και πρακτικό μέρος θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με το χώρο HORECA και ειδικότερα σχετικά με τρία συγκεκριμένα πόστα, το service, το bar αλλά και τον καφέ.
Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ανάγκες που αφορούν το κομμάτι του σερβιρίσματος, θα μπορούν να στελεχώσουν το πόστο του bar ενός καταστήματος αλλά και θα αποκτήσουν βασικές απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε στο πρωινό πόστο να μπορούν να χειριστούν την μηχανή του καφέ εξυπηρετώντας το αντίστοιχο κομμάτι.
Ενότητες:
Α) Service (Φαγητού & Οίνου) (6 διδακτικές ώρες)
- Στρώσιμο και στήσιμο τραπεζιών
- Διαδικασίες Service,
- Χώροι εστιατορίων
- Βασικές πληροφορίες για τον Οίνο
- Service Οίνου
Β) Bar (6 διδακτικές ώρες)
- Η μεγάλη οικογένεια των ποτών - Spirits
- Μέθοδοι ανάμιξης
- Παρουσίαση εργαλείων - Ποτηριών
- Δημιουργίας κλασικών cocktails
Γ) Barista (10 διδακτικές ώρες)
- Βασικές αρχές εκχύλισης εσπρέσο
- μηχανή καφε
- Μύλοι άλεσης
- ρύθμιση αλεστικού
- ρύθμιση δόσεων
- tamping- πάτημα
- γάλα
- συνεργασία , ασφάλεια κ υγιεινή
- καθαριότητα
- Παρασκευές βασικών ροφημάτων
Διάρκεια σεμιναρίου 22 διδακτικές ώρες:
- Πέμπτη 13/02/25 09:00-13:15 (barista),
- Παρασκευή 14/02/25 09:00-13:15(barista) ,
- Σάββατο 15/02/25 09:00-14:00 (service)
- και Κυριακή 16/02/25 09:00-14:00 (bar) .
Κόστος σεμιναρίου: 190€ ανά συμμετοχή. (Περιορισμένες Θέσεις!!)
Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Ο Καρακωνσταντάκης Δημήτριος είναι πτυχιούχος του Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier και έχει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία και εργάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT τα τελευταία χρόνια καθώς και ως εκπαιδευτής σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ.
Ο Αργύρης Λυράκης εργάζεται στο πόστο του μπουφέ από το 2004, υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης καφέ από το 2009 έως το 2016 και έκτοτε εργάζεται σαν υπεύθυνος καταστήματος και εισηγητής σεμιναρίων στην εταιρία «espressoshop», έως και σήμερα.
Εκπαιδεύσεις: 2011 Bar -Academy,2012 Bar - Academy + latte art, 2013 American academy, 2013 C.P.B (certified professional barista), 2014 V.B.M Ιταλία, 2018 S.C.AT