Απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης, του τουρισμού  και σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον Οίνο.

 

Η Σχολή Κρητικής Οινογνωσίας αποτελεί μια σύμπραξη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, η οποία μέσα από ένα ταξίδι εκπαίδευσης και εμπειριών, οδηγεί στην πρώτη πιστοποίηση γνώσης Κρητικού Οίνου: Certified Wines of Crete Αmbassador, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Στόχος της Σχολής είναι η προσφορά εξειδικευμένων γνώσεων τόσο γύρω από τον Κρητικό αμπελώνα, όσο και από το ίδιο το Κρητικό κρασί.

Οι συμμετέχοντες, με την υποστήριξη εξειδικευμένων εισηγητών αλλά και των ίδιων των οινοποιών, θα αποκτήσουν υψηλού επιπέδου γνώσεις αναφορικά με την Κρητική Οινοποιεία και Αμπελουργία, αλλά και δεξιότητες σχετικά με το σέρβις και τη διαχείριση του οίνου. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εμπέδωση της φιλοσοφίας γύρω από το κρασί και η απόκτηση της ιδιότητας γνώστη της Κρητικής Οινοποιίας.

Μέσα από την μοναδική εμπειρία επίσκεψης σε αμπελώνες και οινοποιεία, αλλά και τις συναντήσεις με τους ίδιους τους οινοποιούς, σε συνδυασμό με τη δοκιμή πάνω από 200 διαφορετικών ετικετών, οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν μοναδικές γνώσεις και δεξιότητες με σκοπό να γίνουν οι πρώτοι εκπαιδευμένοι ambassadors του Κρητικού Οίνου.

Το σεμινάριο πιστοποιείται από το ΕΛΜΕΠΑ.

Εκπαιδευτικές Ενότητες:

Οινοποίηση

  • Λευκή οινοποίηση
  • Ερυθρά οινοποίηση
  • Ροζέ οινοποίηση
  • Αφρώδη κρασιά
  • Ενισχυμένοι οίνοι
  • Γλυκά κρασιά

Αμπελουργία

  • Εισαγωγή - Ιστορικά στοιχεία
  • Μορφολογία και ανατομία της αμπέλου
  • Φυσιολογία & Ετήσιος κύκλος της αμπέλου (κλίμα, έδαφος, πρέμνο)
  • Το περιβάλλον της αμπέλου - Η έννοια του terroir
  • Κλάδεμα
  • Ποικιλίες και Κρητικός Αμπελώνας

Ποικιλίες - Περιοχές Κρητικού Αμπελώνα

  • Η Κρήτη στον αμπελο-οινικό χάρτη
  • Περιοχές & Αμπελοτόπια - Ζώνες ΠΟΠ, ΠΓΕ
  • Χαρακτηριστικά των ποικιλιών (γηγενείς, εγχώριες, διεθνείς)
  • Νομοθεσία Ταξινόμησης Οίνων
  • Πως διαβάζουμε την ετικέτα 

Σέρβις Κρασιού

  • Μετάγγιση
  • Θερμοκρασίες σερβιρίσματος
  • Εδεσματολογία - κρασί - φαγητό - τυρί                      
  • Αποθήκευση/ Συντήρηση οίνου
  • Βασικές αρχές γευσιγνωσίας

Οινοτουρισμός – Δικτύωση

  • Γιατί η επίσκεψη σε ένα οινοποιείο και η ανάπτυξη Οινοτουρισμού μπορεί να είναι σημαντική;
  • Η αναγνωρισιμότητα του κρασιού – βάση ανάπτυξης του Οινοτουρισμού
  • Ανάπτυξη του Οινοτουρισμού βάσει μιας bottom-up στρατηγικής
  • Το παράδειγμα της Κρήτης - μια νέα εποχή για τον αμπελοοινικό τομέα της
  • Επόμενα βήματα σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό

Γευσιγνωσία άνω των 200 ετικετών

Γνωριμία με όλους τους οινοποιούς του Δικτύου

Επισκέψεις σε αμπελώνες & οινοποιεία

Διάρκεια σεμιναρίου: 100 διδακτικές ώρες και επιπλέον εργαστηριακές επισκέψεις σε οινοποιεία και αμπελώνες.

Έναρξη:  Δευτέρα 17/01/2022 λήξη 04/03/2022.

Δια ζώσης συναντήσεις στις αίθουσες των Τεχνικών Σχολών στην Ν. Αλικαρνασσό Αρχιμήδους 1,  Δευτέρα με Παρασκευή:

  • 17/01/2022-21/01/2022 09:00-12:00
  • 24/01/2022-28/01/2022 09:00-12:00
  • 07/02/2022-11/02/2022 09:00-12:00
  • 21/02/2022-25/02/2022 09:00-12:00
  • 28/02/2022-04/03/2022 09:00-12:00

 Σύντομα ημερομηνίες!

Κόστος συμμετοχής: 950€ προκαταβολή 400€ και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε 2 δόσεις των 275€ μέχρι και 01/03/2022

Περιορισμένες Θέσεις!!

Εισηγητές

vasilaki

Η Στέλλα Βασιλάκη (Ποικιλίες-Περιοχές Κρητικού Αμπελώνα), είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Οινολογίας του Πανεπιστημίου Victor Segalen 2 του Μπορντώ, όπως επίσης και κάτοχος της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ασχολείται ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων σε διάφορους φορείς. Έχει εργαστεί σε οινοποιεία στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Επίσης, έχει απασχοληθεί στον τομέα πωλήσεων οίνων & αλκοολούχων ποτών, ενώ τα τελευταία χρόνια διοργανώνει οινογευσίες για οινόφιλους και παράλληλα συνεργάζεται με επισιτιστικές επιχειρήσεις σε ότι αφορά στην εκπαίδευση προσωπικού και στη διοργάνωση οινογευσιών.

 

miliarakis

Ο Νίκος Μηλιαράκης (Οινοτουρισμός-Δικτύωση), είναι οινοποιός (ΜΙΝΩΣ Οινοποιείο Μηλιαράκης) και Μεταπτυχιακός απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον τομέα των πωλήσεων και του κρασιού, διαχειριζόμενος τόσο την παραγωγή του κρασιού (οινοποίηση, δεξαμενισμός, blendings...) όσο και τις προωθητικές ενέργειες που απαιτούν η δικτύωση και η τελική πώληση (δημιουργία υλικού, εκθέσεις, εξαγωγική δραστηριότητα, εναλλακτικές μορφές πώλησης,...). Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Οίνου, της εξαγωγικής δραστηριότητας, του Οινοτουρισμού και των επισκέψιμων Οινοποιείων από το 1998 και με τη Συλλογική προσπάθεια της προώθησης του Κρητικού κρασιού από το 2006 (ιδρυτικός Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου) και κεντρικός Συντονιστής του Wines of Crete, ενώ στο πλαίσιο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση των επαγγελματιών στον τομέα του οίνου και της εστίασης, αλλά και νέων που επιθυμούν να γνωρίσουν τον τομέα, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.

 

mixelinaki oinognosia

Η Σοφία Μιχελινάκη (Οινοποίηση), είναι Πτυχιούχος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών και μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Newcastle (MSc Industrial Biotechnology). Επίσης, είναι πτυχιούχος της ΑΣΠΑΙΤΕ και πιστοποιημένη εκπαιδευτής ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οινοπαραγωγής, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια εκπαιδεύει επαγγελματίες και μη, σε θέματα όπως Οινολογία/ Τροφογνωσία / Υγιεινή και ασφάλεια, σε επισιτιστικές επιχειρήσεις.

 

Nikos Somarakis

Ο Νίκος Σωμαράκης (Αμπελουργία), είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει επίσης και δεύτερο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην Οινολογία. Ακόμα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Αμπελουργία – Οινολογία». Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον τομέα της οινοποίησης ως Γεωπόνος - Υπεύθυνος αμπελώνων, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείτε ενεργά στην διάσωση και ανάδειξη των κρητικών ποικιλιών και της βιοποικιλότητας του Κρητικού Αμπελώνα.

 

tsoupei

Ο Δημήτρης Τσουπέης (Αμπελουργία), είναι Πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή σε πλήθος ημερίδων και σεμιναρίων, καθώς και με δημοσιεύσεις και μελέτες πάνω στον αμπελώνα.Έχει χρόνια επαγγελματική εμπειρία ως υπεύθυνος και ειδικός αμπελουργίας σε μεγάλα, οινοποιεία στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας (Νάουσα, Κως, Δράμα, Ημαθία, Κοζάνη, Κρήτη κ.α.). Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικό επίπεδο σε μελέτες που σχετίζονται με την προστασία του αμπελώνα.

 

vasilaki

Ο Καλαϊτζάκης Γεώργιος (Σέρβις Κρασιού), είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επιχειρήσεων της Κέρκυρας και κάτοχος των -WSET Wine Professional Consultance Education Trust Advanced (2009) και -WSET Professional Certificate in Spirits (2008), καθώς και έχει διακριθεί αποσπώντας το Χρυσό βραβείο “5 Star American Academy Αwards” για service a la carte. Είναι Μέλος της Παγκόσμιας (A.S.I.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, αλλά και Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Bartender, ενώ μετρά πάνω από 20 έτη εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού τομέα και της εστίασης.

 

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

  • Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια; +

    Οι πληρωμές Μπορούν να πραγματοποιηθούν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους :

    1. Online μέσα από την σελίδα του σεμιναρίου, όπου θα βρείτε το σχετικό κουμπί πληρωμής στο τέλος της περιγραφής κάθε σεμιναρίου.
    2. Με κατάθεση στον λογαριασμό του ΚΕΚ στην παγκρήτια τράπεζα με στοιχεία:
      Τράπεζα: ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
      Δικαιούχος: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
      ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 1100043-3
      ΙΒΑΝ: GR 6708700970000000011000433
    3. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας του ΚΕΚ με μετρητά στην οδό Κορωναίου 9 στο κέντρο του Ηρακλείου.
    4. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας ΚΕΚ με ή Χρεωστική/Πιστωτική στην οδό Κορωναίου 9 στο κέντρο του Ηρακλείου.
  • Πότε πρέπει να πληρώσω για το σεμινάριο; +

    Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής στο σεμινάριο πρέπει να γίνει το αργότερο 4 μέρες πριν την έναρξη του. Σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση της συμμετοχής δεν κατοχυρώνεται από την απλή εγγραφή αλλά με την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής –διδάκτρου-.
  • Πως μπορώ να ενημερώνομαι για σεμινάρια? +

  • Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία με την σχολή σας? +

    Αν είστε εισηγητής μπορείτε να πατήσετε εδώ και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συνεργασία.
  • Που διεξάγονται τα Σεμινάρια; +

    Οι αίθουσες υλοποίησης των Σεμιναρίων βρίσκονται στην Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου & Αρχιμήδους 1. Η Γραμματεία του ΚΕΚ όπου πραγματοποιούνται οι εγγραφές βρίσκεται εντός του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9.
  • Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση; +

    Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνετε βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Ενδιαφέρομαι για ένα Σεμινάριο αλλά οι ημερομηνίες έχουν οριστεί με τον όρο "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα". Τι σημαίνει αυτό? +

    Τα "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα" είναι σεμινάρια τα οποία επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η ημερομηνία διεξαγωγής και έναρξης ανακοινώνεται συνήθως 2 μήνες πριν την έναρξή. Αν θέλετε να ενημερώνεστε αμέσως μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής μπορείτε να συμπληρώσετε την online αίτηση που υπάρχει αναρτημένη ώστε να σας καλέσουν από την γραμματεία για να σας ενημερώσουν μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής.
  • 1

Ανακοινώσεις

  • Γραμματειακή υποστήριξη IΙΕΚ +

    Περισσότερα..
  • Γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ +

    Περισσότερα..
  • Υποστήριξη ευρωπαϊκών προγραμμάτων +

    Περισσότερα..
  • Υπεύθυνος πληροφορικής, digital media και διαδικτυακής ανάπτυξης +

    Περισσότερα..
  • Τριήμερη δια ζώσης εκπαίδευσης διοργανώθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Youth Capacity +

    Περισσότερα..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Σε ενδιαφέρει!

 

parking aerodromio irakleiou

 

enikoiasi aithousas didaskalias 4 3 small

 

 

koino mitroo kek elmepa

 

Πολιτική Cookies