Σκοπός:  του σεμιναρίου είναι  η παρουσίαση και ενημέρωση μεθοδολογιών  και τεχνολογίας στην οργάνωση αποθήκης και της διανομής  των επιχειρήσεων καθώς και την σχέση του Logistics με τα υπόλοιπα τμήματα της επιχείρησης. Παρουσιάζει τον νέο ρόλο του logistician όπως απαιτεί η νέα πραγματικότητα στις επιχειρήσεις , τονίζοντας τα χαρακτηριστικά και τις γνώσεις του επαγγελματικού ρόλου του.

 

Απευθύνεται: σε στελέχη logistics,  στελεχιακό προσωπικό μεταφορικών γραφείων   και υπεύθυνους  αποθηκών, στο  προσωπικό της αποθήκης και της διανομής, χειριστές Κλαρκ ή ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων , σε  στελέχη πληροφορικής, προμηθειών ,πωλήσεων  σε όσους κρίνουν την αναγκαιότητας κατανόησης της αλληλεπίδρασης της διαχείρισης αποθεμάτων και λειτουργίας της αποθήκης  σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κατανοήσουν τις οργανωτικές δομές μιας σύγχρονης ολοκληρωμένης επιχειρηματικής (αποθηκευτικής) μονάδας, να κατανοήσουν το σημαντικό ρόλο της αποθήκης και της διανομής  και πόσο επιδρά στην εξυπηρέτηση των πελατών και στα οικονομικά κεφάλαια της εταιρείας στην όποια εργάζονται, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν στις νέες τεχνολογίες και να παρακολουθήσου νέες πρακτικές άλλων επιχειρήσεων, να ταξινομούν σωστά τα αποθέματα και ανά κατανοήσουν την δυναμική τους, να ενισχύσουν τον ρόλο του οδηγού μεταφορέα.

Ακόμα θα μπορούν να ενημερώσουν τον νέο ρόλο και τη νέα θέση του logistician στην αγορά και επιχειρηματική δράση τις ειδικές γνώσεις που πρέπει να κατέχει προκειμένου να κάνει την εργασία γρήγορα και αποτελεσματικά τις βασικές έννοιες  που αφορούν το  γνωστικό  αντικείμενο  των Logistics μέσα από την εφαρμογή τους σε αποθηκευτικούς χώρους. (επικοινωνία , ομαδικότητα και ηγεσία) και τη γνωριμία με μια σύγχρονη αποθήκη.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα οφέλη για την επιχείρηση είναι: η ενημέρωση του νέου ρόλου του logistician και την ομαλή προσαρμογή του στην εταιρεία, η αναβάθμιση των στελεχών και εργαζόμενων σε όλα τα επίπεδα, πωλήσεων αποθήκης, προμηθειών και διακίνησης, η κατανόηση των logistics και ενημέρωση νέων τεχνολογιών με στόχο την αποδοτικότερη και βέλτιστη λειτουργία της επιχείρησης η δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας αποθήκης και η υπενθύμιση του σημαντικού παράγοντα ΑΣΦΑΛΕΙΑ σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ενότητες:

  • Τι είναι logistics Οργάνωση Logistics Επιχειρήσεων
  • ΗΓΕΣΙΑ , ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Διαχείρηση αποθεμάτων, τεχνικές διαχείρισης παραλαβών, αποθήκευσης, συλλογών, αποστολών, απογραφής αγορών-προμηθειών
  • Χωροδιάταξη με ABC ανάλυση.

Διάρκεια σεμιναρίου: 23 διδακτικές ώρες,

Χώρος υλοποίησης: Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν, στην Νέα Αλικαρνασσό Ικάρου και Αρχιμήδους 1. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δικαίωμα συμμετοχής: 150€ ανά συμμετοχή, το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο μπορεί να καλυφθεί από την εισφορά του 0,24 (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΛΑΕΚ ΤΟΥ ΟΑΕΔ) από τις επιχειρήσεις. *στη δια ζώσης εκπαίδευση παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, επιχειρήσεις, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου. 

Εισηγητής: Ο κος Κανακαράκης Νεκτάριος
Διετέλεσε υπεύθυνος Logistics της ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ, μιας εκ των μεγαλυτέρων υπερσύγχρονων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων ξηρού και ψυχομένου φορτίου στην Κρήτη. Είναι επίσης Πρόεδρος ΔΣ της Κρητικής Εταιρίας Logistics. Έχει σπουδάσει οικονομικά και έχει παρακολουθήσει μακροχρόνια μεταπτυχιακά προγράμματα στην Δ/ση Επιχειρήσεων και logistics Management.Κάτοχος πτυχίων ΜICROSOFT, διαθέτει τεράστια επαγγελματική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης logistics στην αποθήκευση και στην βέλτιστη περισυλλογή παραγγελιών-ανατροφοδοσιών. Έχει εργασθεί σε διευθυντικές θέσεις εμπορικών εταιρειών στο Ηράκλειο. Είναι συνεργαζόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και εισηγητής σε ημερίδες Logistics στην Ελλάδα.

Πολιτική Cookies