Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και μη του επισιτιστικού κλάδου και σε όσους ενδιαφέρονται για τον Οίνο.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι ο συμμετέχοντας να αποκτήσει μια ολοκληρωτική εικόνα για τον Οίνο.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο συμμετέχοντας με τις γνώσεις που θα έχει αποκομίσει θα γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του οίνου σαν ποτό και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις ανάγκες των πελατών ώστε να κάνει αποτελεσματικές πωλήσεις.

Ακόμα θα αποκτήσει δεξιότητες σχετικά με το σωστό άνοιγμα του οίνου και την αποφυγή σπασίματος του φελλού αλλά και την μετάγγιση του, επίσης θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε ένας οίνος είναι ακατάλληλος.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Ιστορία του οίνου
  • τι είναι οίνος
  • μέθοδοι οινοποίησης ώστε να έχουμε ένα σωστό προϊόν,
  • βασική γευσιγνωσία,
  • πως ανοίγουμε μια φιάλη,
  • πως σερβίρουμε και γιατί κάνουμε μετάγγιση Οίνου.
  • Sommelier τι είναι, ποιος ο ρόλος του και πως εξελίσσετε
  • θερμοκρασίες σερβιρίσματος και αποθήκευσης,
  • αναφορά σε διεθνής και τοπικές ποικιλίες Οίνου,
  • γευστικά χαρακτηριστικά και κατηγοριοποίηση,
  • οινικός χάρτης Γαλλίας με συγκεκριμένες περιοχές και ποικιλίες
  • Terroir από πού προέρχεται τι είναι και πως βοηθάει στο τελικό προϊόν.

Χρόνος Διεξαγωγής: 30 διδακτικές ώρες
Τρίτη 08/12/ 17:00-22:00, Παρασκευή 11/12 17:00-22:00, Σάββατο 12/12 17:00-22:00, Τρίτη 15/12 17:00-22:00 και Παρασκευή 18/12 17:00-22:00.

Κόστος προγράμματος: 190€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

Πληροφορίες: 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Εισηγητής: Ο Καρακωνσταντάκης Δημήτριος με επαγγελματική εμπειρία ως Assistant F&B Manager (Amirandes, Grecotel 5 star luxury resort&spa) αλλά και εκπαιδευτική τα τελευταία χρόνια σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ.

Είναι πτυχιούχος του Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier και έχει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Πολιτική Cookies