Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου, όπως υπεύθυνους εστιατορίων, σερβιτόρους και πωλητές, καθώς και σε κάθε λάτρη του οίνου που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του.
Το σεμινάριο αποσκοπεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γνώση για τον κόσμο του οίνου, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν την ιδιαίτερη φύση του. Θα αποκτήσει γνώσεις όπου θα τον βοηθήσουν στο να καταλάβει γιατί είναι ένα ιδιαίτερο ποτό ο Οίνος. Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες, όπως η σωστή διαδικασία ανοίγματος και μετάγγισης οίνου, και θα μάθουν πώς να αναγνωρίζουν σημάδια που υποδεικνύουν ότι ένα κρασί είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση, αποφεύγοντας ατυχήματα με το φελλό. Αυτές οι γνώσεις και δεξιότητες θα τους επιτρέψουν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών τους και να προωθούν σωστές πωλήσεις
Ενότητες σεμιναρίου:
Ιστορία του οίνου και η θέση του στη σύγχρονη κουλτούρα.
Εισαγωγή στον οίνο και τις βασικές κατηγορίες του.
Μέθοδοι οινοποίησης και η σημασία της ποιότητας της πρώτης ύλης.
Γευσιγνωσία: Βασικές αρχές για την αναγνώριση γεύσεων και αρωμάτων.
Τεχνικές ανοίγματος και σερβιρίσματος, καθώς και η σωστή διαδικασία μετάγγισης.
Ο ρόλος του sommelier: Καθήκοντα, εξέλιξη και επαγγελματικές δεξιότητες.
Βέλτιστες θερμοκρασίες για σερβίρισμα και αποθήκευση οίνου.
Διεθνείς και τοπικές ποικιλίες, χαρακτηριστικά και κατηγοριοποίηση.
Οι σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας.
Το terroir: Τι είναι και πώς επηρεάζει το τελικό προϊόν.
Γευστική δοκιμή και ο ρόλος του pairing με το φαγητό
Το κόστος του προγράμματος είναι 250€ ανά συμμετοχή.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.
Το σεμινάριο διαρκεί 36 διδακτικές ώρες
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Παρασκευή17/01/25 17:00-22:00,
Σάββατο 18/01/25 09:00-14:00,
Κυριακή 19/01/25 09:00-14:00,
Παρασκευή 24/01/25 17:00-22:00,
Σάββατο 25/01/25 09:00-14:00,
και Κυριακή 26/01/25 09:00-14:00
Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου- Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302600 info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ
Εισηγητής:
Ο Δημήτριος Καρακωνσταντάκης, πτυχιούχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, είναι κάτοχος των πιστοποιήσεων WSET Level 1 και 2 στην Οινογνωσία και του Modern Sommelier. Με πολυετή εμπειρία ως Operation Manager στο Amirandes Grecotel Boutique Resort και με διδασκαλία σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ., ο κ. Καρακωνσταντάκης φέρνει μία μοναδική προοπτική στον χώρο της οινογνωσίας.