Ελάτε μαζί μας σε ένα εντυπωσιακό και διαφωτιστικό σεμινάριο για την Κρητική Διατροφή, έναν τρόπο ζωής που έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο υγιεινούς στον κόσμο. Με επικεφαλής τους γνωστούς σεφ Νίκο Κριτσωτάκη και Γιώργο Λαζανάκη, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις παραδοσιακές συνταγές και τις τεχνικές μαγειρικής τη κρητικής παράδοσης.
Κατά τη διάρκεια των δύο τετράωρων ενοτήτων, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν τις μοναδικές γεύσεις και τα συστατικά που κάνουν την Κρητική Διατροφή τόσο ξεχωριστή. Από τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα μέχρι το ελαιόλαδο και τα πλούσια δημητριακά, αυτό το σεμινάριο είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν τις μαγειρικές τους δεξιότητες και να μάθουν περισσότερα για την κρητική διατροφή.
Το σεμινάριό μας έχει σχεδιαστεί για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την Κρητική Διατροφή, συμπεριλαμβανομένων των σεφ, των επαγγελματιών υγείας και όσων λατρεύουν τη μαγειρική.
Εγγραφείτε τώρα και ανεβάστε τις μαγειρικές σας ικανότητες σε νέα ύψη με το σεμινάριο Σαρακοστιανού Μενού!
1η Ενότητα
• Σουπιές με ρεβύθια
• Γιαχνερό με κουκιά
• Χοχλιοί με ασκολίμπρους
2η Ενότητα
• Παραδοσιακά κουμπανάκια Κρήτης
• Σταφιδόπιτα με ταχίνι
• Γλυκό τζουλαμά
Διάρκεια : 8 διδακτικές ώρες
Κόστος συμμετοχής για όλες τις ενότητες συνολικά 90€.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, ΑΜΕΑ, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Χώρος υλοποίησης: Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.
Εισηγητές :
Νικόλαος Κριτσωτάκης, Bakery Chef (πρακτική). Ο κος Κριτσωτάκης εξασκεί την τέχνη του αρτοποιού εδώ και 23 χρόνια. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος παραγωγής στις εταιρίες Τσατσάκης, Επιούσιος, Μαγαράκης και Δαμιανάκης ενώ μεταγενέστερα διετέλεσε τεχνικός Αρτοποιίας στις εταιρίες πρώτων υλών Bacaldrin, Ledra και Olympic Foods για όλη την Ελλάδα. Σήμερα εργάζεται ώς RnD Manager στις εταιρείες Βενέτη (Αθήνα), Εστία (Θεσσαλονίκη), και είναι υπεύθυνος Αρτοποιίας στο ξενοδοχείο Kapsaliana village hotel με απόλυτα παραδοσιακή αρτοποίηση. Διεκπεραιώνει σεμινάρια Αρτοποιίας σε πρόγραμμα του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. και είναι εκπαιδευτής στη Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης.
Ο Γιώργος Λαζανάκης είναι πτυχιούχος μάγειρας ζαχαροπλάστης επίσης είναι πιστοποίημενος αρχιμάγειρας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΕΠ ως εκπαιδευτής ενηλίκων.
Έως σήμερα έχει απασχοληθεί ως αρχιμάγειρας σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ενώ παράλληλα έχει διδάξει σε πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θεματικό αντικείμενο την μαγειρική τόσο σε επίπεδο σεμιναρίων όσο και σε επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.