Hotel…Service…Culture & Tourism Hospitality..! Έναρξη 01/02/25

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες και μη του τουριστικού κλάδου.. Σε ανθρώπους όπου εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες και ασχολούνται είτε άμεσα είτε Έμεσα με τον τουρισμό. Καθώς οι ανάγκες και οι απαιτήσεις στο τομέα του τουρισμού όλο ένα και αυξάνονται, ο δρόμος της εκπαίδευσης και της εξέλιξης γίνονται πλέον μονόδρομος ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί σαν χώρα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχτεί η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, η φιλοξενία που προσφέρουμε σαν χώρα και η σωστή εξυπηρέτηση που περιλαμβάνει και τον χειρισμό των ασυνήθιστων καταστάσεων που προκύπτουν κατά την διάρκεια της φιλοξενίας.

Οι ενότητες:
• Ο Τουρισμός στην Ελλάδα.
• Το ξενοδοχειακό προϊόν,
• προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και η φιλοξενία.
• Η κουλτούρα της εξυπηρέτησης μέσα από την Εστιατοριακή Τέχνη και Τεχνική, μια τέχνη που εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς.
• Τι εννοούμε service.
• Νέες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού.
• Η επικοινωνία και η δυναμική της.
• Προφίλ εργαζομένων
• ορθή διαχείριση προσωπικού και φιλοξενούμενων.

 Διάρκεια :24 διδακτικές ώρες 

Ημέρες και ώρες υλοποίησης: Σάββατο 01/02/25 09:00-14:00, Κυριακή 02/02/25 09:00-14:00, Σάββατο 08/02/25 09:00-14:00 και Κυριακή 09/02/25 09:00-14:00

Το κόστος του προγράμματος είναι 200 ανά συμμετοχή.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου- Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302600 info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ

Εισηγητής: Ο Καρακωνσταντάκης Δημήτριος είναι πτυχιούχος του Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier και έχει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία και εργφάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT τα τελευταία χρόνια και σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ.

 

TEAM BUILDING, O δρόμος της εξέλιξης, σύνθεσης και διαχείρισης ομάδας. Έναρξη 31/01/25

 

Το σεμινάριο απευθύνεται Σε τμηματάρχες, προϊστάμενους, σε ανθρώπους όπου θέλουν να εξελιχτούν και να περάσουν στο επόμενο επίπεδο της επαγγελματικής εξέλιξης.
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι ο συμμετέχων να μπορέσει να αντιληφθεί πως πρέπει να διαχειρίζεται τους συναδέλφους του και την ομάδα του. Πως θα κάνει την διαφορά μέσα από την σωστή εξυπηρέτηση και τον σωστό συντονισμό του τμήματος του. Πως μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα και πως εξελίσσετε ο ίδιος μέσα από αυτήν. Θα ανακαλύψει τα βασικά σημεία εξυπηρέτησης και πως το σωστό service ανοίγει νέους ορίζοντες.
Οι ενότητες είναι αρκετές και συνδέονται η μια με την άλλη. Κάποιες βασικές είναι οι εξής: H ομάδα μου και το όραμα μου. Είμαι ηγέτης, αν όχι πως; Πως θα γίνω προϊστάμενος. Βασικά σημεία εξυπηρέτησης. Προφίλ εργαζομένων. Διαχείριση ομάδας, στόχοι και αποτελέσματα αυτής.

Υλοποίηση:
6 διδακτικές ώρες Παρασκευή 31/01/25 17:00-22:00

Το κόστος του προγράμματος είναι 50€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου- Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302600 info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ


Εισηγητής: Ο Καρακωνσταντάκης Δημήτριος είναι πτυχιούχος του Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier και έχει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία και εργφάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT τα τελευταία χρόνια και σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ.

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Οίνου. WINE WORLD & WINE EXPERT Έναρξη 17/01/2025

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου, όπως υπεύθυνους εστιατορίων, σερβιτόρους και πωλητές, καθώς και σε κάθε λάτρη του οίνου που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του.
Το σεμινάριο αποσκοπεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γνώση για τον κόσμο του οίνου, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν την ιδιαίτερη φύση του. Θα αποκτήσει γνώσεις όπου θα τον βοηθήσουν στο να καταλάβει γιατί είναι ένα ιδιαίτερο ποτό ο Οίνος. Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες, όπως η σωστή διαδικασία ανοίγματος και μετάγγισης οίνου, και θα μάθουν πώς να αναγνωρίζουν σημάδια που υποδεικνύουν ότι ένα κρασί είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση, αποφεύγοντας ατυχήματα με το φελλό. Αυτές οι γνώσεις και δεξιότητες θα τους επιτρέψουν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών τους και να προωθούν σωστές πωλήσεις

Ενότητες σεμιναρίου:

Ιστορία του οίνου και η θέση του στη σύγχρονη κουλτούρα.
Εισαγωγή στον οίνο και τις βασικές κατηγορίες του.
Μέθοδοι οινοποίησης και η σημασία της ποιότητας της πρώτης ύλης.
Γευσιγνωσία: Βασικές αρχές για την αναγνώριση γεύσεων και αρωμάτων.
Τεχνικές ανοίγματος και σερβιρίσματος, καθώς και η σωστή διαδικασία μετάγγισης.
Ο ρόλος του sommelier: Καθήκοντα, εξέλιξη και επαγγελματικές δεξιότητες.
Βέλτιστες θερμοκρασίες για σερβίρισμα και αποθήκευση οίνου.
Διεθνείς και τοπικές ποικιλίες, χαρακτηριστικά και κατηγοριοποίηση.
Οι σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας.
Το terroir: Τι είναι και πώς επηρεάζει το τελικό προϊόν.
Γευστική δοκιμή και ο ρόλος του pairing με το φαγητό

Το κόστος του προγράμματος είναι 250€ ανά συμμετοχή.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο διαρκεί 36 διδακτικές ώρες 

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Παρασκευή17/01/25 17:00-22:00,
Σάββατο 18/01/25 09:00-14:00,
Κυριακή 19/01/25 09:00-14:00, 
Παρασκευή 24/01/25 17:00-22:00,
Σάββατο 25/01/25 09:00-14:00,
και Κυριακή 26/01/25 09:00-14:00

 Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου- Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302600 info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ 

Εισηγητής:
Ο Δημήτριος Καρακωνσταντάκης, πτυχιούχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, είναι κάτοχος των πιστοποιήσεων WSET Level 1 και 2 στην Οινογνωσία και του Modern Sommelier. Με πολυετή εμπειρία ως Operation Manager στο Amirandes Grecotel Boutique Resort και με διδασκαλία σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ., ο κ. Καρακωνσταντάκης φέρνει μία μοναδική προοπτική στον χώρο της οινογνωσίας.

 
 

Hands on Booking platform. Έναρξη 04/11/24

Παρακολουθήστε το σεμινάριο δια ζώσης σε αίθουσα είτε εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεεκπαίδευσης!!!

Όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα.

 

Απευθύνεται σε Ιδιώτες οικοδεσπότες και διαχειριστές ακινήτων που θέλουν να προσθέσουν ένα ακόμα κανάλι πώλησης ή να μάθουν ακόμα περισσότερα σχετικά με την χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Απευθύνεται και σε παλαιότερους συμμετέχοντες των σεμιναρίων Airbnb.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να:

1) Δημιουργήσουν μια νέα καταχώριση στην Booking.com.

2) Να ορίσουν σωστή τιμολογιακή πολιτική και να συγχρονίσουν το ημερολόγιο τους με άλλες πλατφόρμες.

3) Να προωθήσουν σωστά τις παροχές του ακινήτου.

4) Να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων προώθησης της πλατφόρμας και να εξοικειωθούν με το help center.

5) Να μάθουν tips & tricks για την σωστή λειτουργία της πλατφόρμας.

Εκπαιδευτικές ενότητες:

1) Δημιουργία λογαριασμού και σωστό set up παροχών ακινήτου.

2) Συγχρονισμός ημερολογίων και σωστή τιμολόγηση των πωλήσεων.

3) Κατανόηση της λειτουργίας του help center, πληρωμών από Booking.com, πολιτικές ακύρωσης και κέντρου ευκαιριών.

 

Συνολική διάρκεια: 10 διδακτικές ώρες 

  • Δευτέρα  04/11 17:00-21:15
  • Τρίτη       05/11 17:00-21:15

Eισηγητής:

Ο Στέλιος Χρηστάκης είναι συνιδρυτής και CEO της travel tech, guest experience εφαρμογής, Tourmie, έχοντας αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις όπως η δεύτερη θέση στο 3ο κύκλο του acceleration program του CapsuleT και το βραβείο κοινού από το Envolve award.  

Έχει πτυχίο Χρηματοοικονομικής & Ασφαλιστικής από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Λογιστικής του ΤΕΙ Κρήτης.

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα χρηματοοικονομικά & τραπεζικά, από το Businessschool του Πανεπιστημίου του Portsmouth (Ηνωμένο Βασίλειο). Ο Στέλιος έχει επίσης παρουσιάσει και έχει συμμετέχει στην συγγραφή αρκετών ακαδημαϊκών εργασιών σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. 

Στο παρελθόν είχε εργαστεί για την Vodafone Hellas και για την Xerox Hellas ως υπεύθυνος πωλήσεων. Επίσης είναι συνιδρυτής στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης  "The CentralBoutique apartments" με έδρα το Ηράκλειο, Κρήτης, ενώ είναι ενεργός μέντορας σε διάφορες startups και μέλος του μη - κερδοσκοπικού οργανισμού Bizrupt. “

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης και Ελέγχου Ποιότητας Νερού Πισίνας για Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης και Ελέγχου Ποιότητας Νερού Πισίνας για Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων

Υλοποιείται με την μέθοδο της σύγχρονης εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης

Σκοπός Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους ξενοδοχείων με πισίνες, προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται και να ελέγχουν αποτελεσματικά την ποιότητα του νερού της πισίνας, εξασφαλίζοντας την υγιεινή και την ασφάλεια των λουόμενων.

Στόχοι Εκπαίδευσης

  • Διαχείριση Ποιότητας και Υγιεινής: Παροχή γνώσεων για τη διαχείριση της ποιότητας και της υγιεινής των δικτύων ύδρευσης και των δεξαμενών κολύμβησης.
  • Αντιμετώπιση Κινδύνων: Κατανόηση των κινδύνων που απειλούν την ασφάλεια και την ποιότητα του νερού, καθώς και των υλικών και των ενεργειών που απαιτούνται για τον έλεγχο και την επιτήρηση αυτών.
  • Καινοτόμες Τεχνικές και Υλικά: Εκμάθηση καινοτόμων τεχνικών και υλικών, καθώς και εισαγωγικές γνώσεις σχεδίων ασφάλειας νερού (Water Safety Plans).

Νομοθετική Συμμόρφωση

Το πρόγραμμα ακολουθεί τις νομοθετικές απαιτήσεις της Γ1(δ)/ΓΠ οικ.67322 (ΦΕΚ 3282 'Β 19/9/2017) που αφορούν στην ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/1787.

Ποιους Αφορά

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους ξενοδοχειακών μονάδων, ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, νοσοκομείων, ΔΕΥΑ κ.α.

Ενότητες Σεμιναρίου

  1. Κίνδυνοι Νερού:
    • Χημικοί Κίνδυνοι
    • Φυσικοί Κίνδυνοι
    • Μικροβιολογικοί Κίνδυνοι
  2. Μικροβιολογία Υδάτων:
    • Εισαγωγή στη μικροβιολογία των υδάτων
    • Αναγνώριση και έλεγχος μικροβιολογικών κινδύνων
  3. Μέθοδοι Δειγματοληψίας Νερού:
    • Τεχνικές και διαδικασίες δειγματοληψίας
    • Προετοιμασία και ανάλυση δειγμάτων
  4. Επιτόπιες Μετρήσεις:
    • Χρήση εξοπλισμού για επιτόπιες μετρήσεις
    • Ερμηνεία αποτελεσμάτων
  5. Μεθοδολογία Σχεδίων Ασφάλειας Νερού:
    • Ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων ασφάλειας νερού
    • Παρακολούθηση και επιτήρηση σχεδίων
  6. Καινοτόμες Πρακτικές και Χρήση Νέων Υλικών:
    • Παρουσίαση νέων υλικών και τεχνολογιών
    • Εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών στη διαχείριση του νερού

Διάρκεια προγράμματος: 8 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως τηλεκατάρτισης

Ημέρες και ώρες ζωντανής τηλεκατάρτισης: 2 απογεύματα. 18.00μμ με 21.15μμ με σύγχρονη με εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

Εισηγητής: Ο Δρ. Αντώνης Παπαδάκης είναι Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. - Επόπτης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης, είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, εκπαιδευτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτής εγγεγραμμένος στο Μητρώο ΕΦΕΤ.

Βεβαίωση παρακολούθησης:  Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης 8 ωρών 

 

Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ) και Ενσυναίσθηση. Έναρξη 12/11/2024

Πόσο συχνά σκέφτεστε ότι κανείς δε σας καταλαβαίνει στο περιβάλλον σας, επαγγελματικό ή προσωπικό? Πόσο συχνά δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε με τον περίγυρο σας, συναδέλφους, οικογένεια και φίλους? Αν η απάντηση είναι θετική, τότε σίγουρα η καλλιέργεια δεξιοτήτων συναισθηματικής νοημοσύνης και ενσυναίσθησης θα σας φανεί χρήσιμη, ωφέλιμη και θα βελτιώσει την καθημερινότητα σας.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα παρέχει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να αναπτύξει μια βαθύτερη κατανόηση της αξίας της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ενσυναίσθησης μέσα από πρακτικές συμβουλές και εξάσκησης.

Πρακολούθηση δια ζώσης ή εξ' αποστάσεως μέσω σύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Εκπαιδευτικοί στόχοι:

• Εξοικείωση με τους ορισμούς της συναισθηματικής νοημοσύνης(ΕQ) και της ενσυναίσθησης
• Αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης των συμμετεχόντων σε επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) και ενσυναίσθησης
• 1 βήμα πιο κοντά προς την ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) και ενσυναίσθησης
• Υιοθέτηση και εφαρμογή της ενσυναίσθησης
Ενότητες σεμιναρίου:
• Έχω ενσυναίσθηση;
• Πώς η ενσυναίσθηση «δουλεύει» στον μυαλό μας;
• Ενσυναίσθηση και επικοινωνία?
• Εξοικείωση με την θεωρία της ενσυναίσθησης στον εργασιακό χώρο και στην προσωπική μας ζωή.
• Εξοικείωση με τις τεχνικές που βοηθούν στην εφαρμογή της ενσυναίσθησης.
• Κατανόηση των πλεονεκτημάτων της υιοθέτησης της ενσυναίσθησης

 Διάρκεια σεμιναρίου: 8 διδακτικές ώρες, Τρίτη 12/11 και Τετάρτη 13/11  και ώρα 17:30μμ- 20:45μμ

Δικαίωμα συμμετοχής: Το κόστος του προγράμματος είναι 110€ ανά συμμετοχή.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

 

Σοφία Κορναράκη, HR Professional, MSc, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Coach

Εισηγήτρια: Η Σοφία Κορναράκη διαθέτει 12 χρόνια εμπειρίας στον Ξενοδοχειακό Χώρο. Ξεκίνησε τον επαγγελματικό της βίο υπηρετώντας για 7 έτη οικονομικά τμήματα μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τα τελευταία 5 έτη ασχολείται με τον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Σήμερα είναι HR Manager στο ξενοδοχείο Candia Maris, μέλος του Metaxa Hospitality Group.
Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και εισήγηση σεμινάρίων, έχει συντάξει άρθρα σχετικά με το θέμα στο περιοδικό ΗR Professional
Σχετική ομιλία σε ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Κρήτης

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Accouning and Auditing , Certificate σε Coaching και Human Resources Management, καθώς επίσης πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.
Ως άνθρωπο την διακατέχουν έντονα στοιχεία ενσυναίσθησης και πάθος για διά βίου μάθηση και εξέλιξη.

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου- Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302600 info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ

Πρακτικό Σεμινάριο Μισθοδοσίας & Εργατικής Νομοθεσίας. Payroll Specialist-Έναρξη 10/03/2025

 
Απευθύνεται: σε απόφοιτους και φοιτητές οικονομικών τμημάτων σε πανεπιστήμια, τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ΙΕΚ, καθώς και σε επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών, υπευθύνων λογιστηρίων, οικονομικών και χρηματοοικονομικών τμημάτων, εργαζόμενων σε λογιστικά γραφεία, καθώς και σε όλους όσους επιδιώκουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση και εποπτεία των μισθολογικών διαδικασιών στις επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία και την αποδοτικότητα τους.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπλουτίσει τους συμμετέχοντες με βαθιά ειδικευμένη γνώση στον τομέα της μισθοδοσίας, χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα για την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων. Μέσα από την παρακολούθηση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν επαγγελματικά στην ειδικότητα του στελέχους μισθοδοσίας. Αυτό θα τους καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας και θα τους εξοπλίσει με τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν σύνθετα προβλήματα στον τομέα τους, ανοίγοντας νέους δρόμους για επαγγελματική ανέλιξη και επιτυχία.

Πρακολούθηση δια ζώσης ή εξ' αποστάσεως μέσω σύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Στο σεμινάριο θα καλυφθούν με απλό αλλά επιστημονικό τρόπο οι παρακάτω ενότητες:
Νομοθετικό πλαίσιο Μισθοδοσίας,
Βασικές εργατικές και ασφαλιστικές έννοιες
Συμβάσεις εργασίας- Περιεχόμενο Συμβάσεων
Μορφές Απασχόλησης (Πλήρης, Μερική, Εκ περιτροπής)
Πρόσληψη εργαζομένου με εξαρτημένη εργασία  με χρήση παραδειγμάτων
Οικειοθελής Αποχώρηση, Λήξη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου, Καταγγελία σύμβασης εργασίας με ή χωρίς προειδοποίηση
Τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νέος εργασιακός νόμος 5053/2023.
Ανάλυση Τύπων Αδειών εργαζομένων
Άδεια μητρότητας- Ειδική Παροχή Προστασίας Μητρότητας.
Υπολογισμός Επιδομάτων Εορτών, Επιδομάτων Αδείας
Υπολογισμός Αποδοχών Ασθενείας
Υπολογισμός Πρόσθετων Αποδοχών Υπερεργασίας & Υπερωρίας.
Υπολογισμός Αποζημίωσης Εργαζομένων- Πρακτικά παραδείγματα
Πρακτικά παραδείγματα υπολογισμού Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών Φ.Μ.Υ
Πρακτικές εφαρμογές υπολογισμού μισθοδοσίας
Ψηφιακή Οργάνωση Χρόνου Εργασίας
Υποχρεώσεις εργοδότη & εργαζομένων σχετικά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας.
Μισθοδοτικές Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων & Προθεσμίες Υποβολής
Πρακτικές εφαρμογές υπολογισμού μισθοδοσίας

Κόστος σεμιναρίου 200 ευρώ

Διαρκεια: 24 διδακτικές ώρες. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 10/03/2025 έως 26/03/2025 και ώρα 18.00μμ-21.15μμ

Εισηγητής: Ο Γιάννης Ραπανάκης εργάζεται ως Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' τάξης. Είναι απόφοιτος του κύκλου Μεταπτυχιακών σπουδών Εφαρμοσμένης Λογιστικής & Ελεγκτικής του Διιδρυματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. - ΠΑ.ΜΑΚ. και απόφοιτος προπτυχιακού προγράμματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης.

.  
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ Ικάρου και αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810302600 & info@katartisi.gr από 09.00πμ έως 14.30μμ 

Η Τσικουδιά … στα Cocktails.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων F&B managers, Bartenter, Barista, ποτοποιούς, ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων και ξενοδοχείων που πωλούν αλκοολούχα ποτά, καθώς και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις τόσο για το Κρητικό Απόσταγμα και πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα Κοκτέιλ αλλά και για την δημιουργία cocktail και χρήση εξοπλισμού του μπαρ. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε την Τσικουδιά Κρήτης από την παραγωγή μέχρι, την κατανάλωση και την κατασκευή Κοκτέιλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικό αλλά και πρακτικό μέρος στην κατασκευή των Κοκτέιλ. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν το Κρητικό Απόσταγμα και θα αποκτήσουν γνώσεις για την ανάδειξή του καθώς και την ενσωμάτωση του στα Cocktail. Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης την προσαρμογή του καταλόγου σε χώρους εστίασης, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης προώθησης ή πώλησης της Τσικουδιάς και των Cocktail.


1. Τσικουδιά Κρήτης από την απόσταξη στην κατανάλωση (Πέμπτη 05/12/24 18:00-21:15).
- Ιστορία,
- Νομοθεσία
- Αποθήκευση
- Παραγωγή
- Κατηγορίες Ποτών
- Τρόποι προώθησης
2. Βασικές Γνώσεις ενός Μπαρ (Τρίτη 03/12/24)
3. Βασικές Γνώσεις σε Τεχνική Ανάμιξης (Τρίτη 03/12/24)
4. Πρακτική εξάσκηση σε Τεχνική Ανάμιξης (Τρίτη 10/12/24)
5. Ανάμιξη Cocktail και παρουσίαση (Τρίτη 10/12/24)

 

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι: 10 διδακτικές ώρες
Ημερομηνίες υλοποίησης: Τρίτη 03/12/24 18:00-20:30, Πέμπτη 05/12/24 18:00-21:15 και Τρίτη 10/12/24 18:00-20:30

Κόστος 120€* ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη. 


Εισηγητές:
Ο Γιώργος Νικηφόρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απέκτησε πτυχίο Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.. Κατά την περίοδο 2006 – 2015 ήταν ιδιοκτήτης σε Συμβουλευτικό - Φοροτεχνικό γραφείο. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point.

Ο Μάριος Γιαλιτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι Απόφοιτος της Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το 2017. Από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης ως Bartender, Barista καθώς και ως Operation Manager. Απο το 2010 μέχρι σήμερα είναι ιδιοκτήτης ασφαλιστικού - Συμβουλευτικού Γραφείου, αλλά και Co-founder του #Tipsymixers από το 2021 που εξειδικεύεται στα Cocktails και στο Catering Cocktail Bar.

Ιταλικές Αυθεντικές Γεύσεις. Έναρξη 08/03/2025

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, από ερασιτέχνες μέχρι επαγγελματίες  αλλά και όλους όσους θέλουν να βυθιστούν στον κόσμο της Ιταλικής Παραδοσιακής κουζίνας και ν’ ανακαλύψουν τις Αυθεντικές Ιταλικές Γεύσεις, μπαίνοντας  στο κλίμα των Χριστουγέννων και φτιάχνοντας όμορφα γιορτινά τραπέζια.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την προετοιμασία και εκτέλεση Χριστουγεννιάτικών Ιταλικών συνταγών από τον έμπειρο Σεφ και εκπαιδευτή Giorgio Manganiello συμμετέχοντας ενεργά σε αυτές.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα 2ήμερο σεμινάριο με άρωμα Ιταλίας όπου θα έχουμε 2 αυτοτελή πιάτα για κάθε μέρα

1η μέρα Φρέσκα ζυμαρικά με παραλλαγές Gluten Free 4 ώρες
 

2η μέρα Παραδοσιακό Ιταλικά Starter Ορεκτικά 4 ώρες


Κόστος συμμετοχής:  για τις 2 ημέρες του προγράμματος το κόστος είναι 130€.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, ΑΜΕΑ, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Χώρος υλοποίησης: Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:  8 διδακτικές ώρες. Σάββατο και Κυριακή 08 και 09 Μαρτίου από 10.30πμ έως 14.00μμ

Εισηγητής: Ο Giorgio Manganiello είναι γεννημένος στο Αβελλίνο της Ιταλίας εργάζεται στον τομέα της εστίασης και της Ιταλικής κουζίνας από το 1986, είναι Executive Pizza Chef σε πληθώρα γνήσιων Ιταλικών εστιατορίων, πτυχιούχος πάνω στην Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης της σχολής Regione Del Veneto ενώ παράλληλα διατηρεί Σχολή Εκμάθησης Πίτσας και συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή πίτσας Enzo Prete πάνω στον τομέα της εκπαίδευσης.

Wine Service & Food Wine Pairing. Έναρξη 22/02/2025

Απευθύνεται σε σε επαγγελματίες και μη του επισιτιστικού κλάδου και  σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις για τον Οίνο, την εμφιάλωση και τον συνδυασμό του με το φαγητό.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Οίνο.  Πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια του σταφυλιού, η οινοποίηση, η εμφιάλωση καθώς και η διαδρομή του, ώσπου το τελικό προϊόν να φτάσει στο ποτήρι του καταναλωτή. Επίσης θα μπορούμε να αξιολογήσουμε και να σχολιάσουμε τεκμηριωμένα ένα καλό τελικό προϊόν όπου ονομάζεται Κρασί. Μετά από την απόκτηση της συγκεκριμένης εμπειρίας θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μια βασική γευσιγνωσία κρασιού. Συνεχίζοντας θα υπάρξουν οι γνώσεις, για το πως μπορεί να συνδυαστεί το κρασί με το φαγητό, καθώς και το πως ένα κρασί ακολουθει και αναδεικνύει με ένα μοναδικό τρόπο τις γεύσεις του φαγητού. Με όλα τα παραπάνω θα γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του οίνου σαν ποτό και θα μπορεί να αναγνωρίζει τις ανάγκες των πελατών ώστε να κάνει αποτελεσματικές πωλήσεις. Θα μπορεί να συνδυάσει τα γευστικά χαρακτηριστικά, όπου θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το φαγητό σε συνδυασμό με το κρασί για επαγγελματικούς ή μη λόγους. Τέλος θα αποκτήσει δεξιότητες σχετικά με το σωστό άνοιγμα του οίνου, την αποφυγή σπασίματος του φελλού και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε ένας οίνος είναι ακατάλληλος.

 

Ενότητες:

  • Προέλευση φυτού & ονοματολογία
  • Τι είναι Οίνος;
  • Βασικοί τύποι οίνου
  • Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ροζέ & ερυθρών Οίνων
  • Κατηγοριοποίηση Οίνων
  • Terroir
  • Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία
  • Ελληνικές & Διεθνης ποικιλιες
  • Γευσιγνωσία θεωρητικο & πρακτικο κομματι
  • Food and wine pairing θεωρητικο & πρακτικο κομματι

Το κοστος ειναι 120€·          

Το σεμινάριο διαρκεί 12 διδακτικες ώρες.

Έναρξη 22/02/25 και 23/02/25  09:00-14:00

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

 Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302600,info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00μ.μ.

Ο Καρακωνσταντάκης Δημήτριος είναι πτυχιούχος του Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier και έχει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία και εργάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT τα τελευταία χρόνια καθώς και ως εκπαιδευτής σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ.

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

  • Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια; +

    Οι πληρωμές Μπορούν να πραγματοποιηθούν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους :

    1. Online μέσα από την σελίδα του σεμιναρίου, όπου θα βρείτε το σχετικό κουμπί πληρωμής στο τέλος της περιγραφής κάθε σεμιναρίου.
    2. Με κατάθεση στον λογαριασμό του ΚΕΚ στις παρακάτω τράπεζες με στοιχεία:
      ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR6708700970000000011000433
      EUROBANK: GR6002601340000080201393247
    3. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας των Τεχνικών Σχολών με μετρητά στην οδό Ικάρου & Αρχιμήδους 1 στην Αλικαρνασσό.
    4. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας των Τεχνικών Σχολών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στην οδό Ικάρου & Αρχιμήδους 1 στην Αλικαρνασσό.
  • Πότε πρέπει να πληρώσω για το σεμινάριο; +

    Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής στο σεμινάριο πρέπει να γίνει το αργότερο 4 μέρες πριν την έναρξη του. Σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση της συμμετοχής δεν κατοχυρώνεται από την απλή εγγραφή αλλά με την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής –διδάκτρου-.
  • Πως μπορώ να ενημερώνομαι για σεμινάρια; +

  • Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία με την σχολή σας; +

    Αν είστε εισηγητής μπορείτε να πατήσετε εδώ και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συνεργασία.
  • Που διεξάγονται τα Σεμινάρια; +

    Οι αίθουσες υλοποίησης των Σεμιναρίων, όπως και η γραμματεία, βρίσκονται στην Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου & Αρχιμήδους 1.
  • Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση; +

    Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνετε βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Ενδιαφέρομαι για ένα Σεμινάριο αλλά οι ημερομηνίες έχουν οριστεί με τον όρο "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα". Τι σημαίνει αυτό; +

    Τα "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα" είναι σεμινάρια τα οποία επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η ημερομηνία διεξαγωγής και έναρξης ανακοινώνεται συνήθως 2 μήνες πριν την έναρξή. Αν θέλετε να ενημερώνεστε αμέσως μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής μπορείτε να συμπληρώσετε την online αίτηση που υπάρχει αναρτημένη ώστε να σας καλέσουν από την γραμματεία για να σας ενημερώσουν μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής.
  • 1

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Σπούδασε στο Ι.Ε.Κ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ksira domisi aponomi 2

Πρακτικά Σεμινάρια Ξηράς Δόμησης - Γυψοσανίδας

 

 

Απονομή των πρώτων πιστοποιητικών στους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

 

 

Σε ενδιαφέρει!

 

parking aerodromio irakleiou

 

enikoiasi aithousas didaskalias 4 3 small

 

 

 δευτερεύουσα επικεφαλίδα 

70 χρόνια προσφοράς στην Επαγγελματική Εκπαίδευση - Δείτε το Βίντεο

 

 

Πολιτική Cookies