Με αφορμή τους εορτασμούς για την Γιορτή Ψωμιού στις 16 Οκτωβρίου 2018, τα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου  σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ και το Σωματείο Αρτοποιών Ηρακλείου, διεξάγουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχετικά με το Ψωμί και το Παξιμάδι κατά τις ημερομηνίες, 15, 16 και 18, 19 Οκτωβρίου.

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, με μακρά εμπειρία στην οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα τη διατροφή, διεξάγουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα Α) Ψωμιού: «Στην αρχή οργώνω τη γη και στο τέλος... ψήνω το ψωμί» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού και Β) Παξιμαδιού: «Διπλοφουρνίζω το ψωμί και... τρώω  παξιμάδι» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε’, Στ΄ Δημοτικού. Τα προγράμματα έχουν σαν βασικό στόχο την γνωριμία των παιδιών με τη διατροφική αξία του ψωμιού και του παξιμαδιού και την εκπαίδευσή τους σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ στηρίζονται σε σύγχρονα παιδαγωγικά μοντέλα σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη δράση και το παιχνίδι. Στα προγράμματα εισηγήτριες είναι οι ειδικά καταρτισμένες υπάλληλοι των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, κ.κ. Ασπασία Αλεξανδράκη και Κατερίνα Κουρκουτάκη.

Οι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ψωμιού είναι:

  • Να μάθουν τα παιδιά για τον κύκλο του ψωμιού τα παλιά χρόνια, από το όργωμα της γης μέχρι το ψήσιμο του ψωμιού.
  • Να έρθουν σε επαφή με το φυσικό υλικό: Στάχυ, Σιτάρι, Αλεύρι
  • Να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν παραδοσιακά αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούσαν τα παλαιά χρόνια προκειμένου να ζυμώσουν και να ψήσουν ψωμί.
  • Να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να ζυμώσουν ψωμί, όπως ζύμωναν οι γιαγιάδες τους.

 

Οι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος του Παξιμαδιού είναι:

  • Ιστορικά στοιχεία για το παξιμάδι: Ποιοι συνήθιζαν να τρώνε περισσότερο παξιμάδι και γιατί; Υπάρχουν έθιμα που έχουν σχέση με αυτό; Τι υλικά χρησιμοποιούμε και πως μπορούμε να φτιάξουμε παξιμάδι; Τι σχήμα μπορεί να έχει;   
  • Παιχνίδι μυστηρίου: Τα παιδιά στη  διάρκεια του  εκπαιδευτικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία, μέσα σε μία ατμόσφαιρα μυστηρίου, να γίνουν ερευνητές και να ανακαλύψουν, χρησιμοποιώντας ενδιαφέρον εποπτικό υλικό, στοιχεία για το διπλοφουρνισμένο ψωμί, το παξιμάδι.
  • Κρητική Διατροφή: Υπάρχει μυστικό για να ζούμε πολλά χρόνια και να έχουμε καλή υγεία; Γιατί η Κρητική Διατροφή θεωρείται πρότυπο υγιεινής διατροφής;
  • Διατροφική Πυραμίδα: Τα παιδιά προσπαθώντας να «γεμίσουν μια πυραμίδα» ανακάλυψαν τι είναι καλό να τρώμε καθημερινά, τι λιγότερο συχνά, τι καθόλου συχνά και γιατί. Είχαν την ευκαιρία συζητώντας  να κατανοήσουν ποια η σχέση της Υγιεινής Διατροφής με την Κρητική Διατροφή. 

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου και Ημέρες Διεξαγωγής:  Συνολική διάρκεια : 2 ώρες για κάθε τμήμα 25 ατόμων. 2 τμήματα την ημέρα:

Πρόγραμμα Ψωμιού
Ημέρες : Δευτέρα 15, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

  • Τμήμα 1:  09.00-11.00
  • Τμήμα 2:  11.00-13.00

Πρόγραμμα Παξιμαδιού
Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

  • Τμήμα 1:  09.00-11.00
  • Τμήμα 2:  11.00-13.00
  •  

Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9), τηλ: 2810302730, φαξ: 2810227189, email: info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ.

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Σπούδασε στο Ι.Ε.Κ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ksira domisi aponomi 2

Πρακτικά Σεμινάρια Ξηράς Δόμησης - Γυψοσανίδας

 

 

Απονομή των πρώτων πιστοποιητικών στους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

 

 

Σε ενδιαφέρει!

 

parking aerodromio irakleiou

 

enikoiasi aithousas didaskalias 4 3 small

 

 

 δευτερεύουσα επικεφαλίδα 

70 χρόνια προσφοράς στην Επαγγελματική Εκπαίδευση - Δείτε το Βίντεο

 

 

Πολιτική Cookies