Έχετε σκεφτεί πόσα «μαργαριτάρια» ακούμε καθημερινά από την τηλεόραση; Και πόσα από αυτά τα λάθη, υιοθετούμε ασυναίσθητα κι εμείς, στον γραπτό και προφορικό μας λόγο;
Στην προσωπική μας ζωή, αυτά τα λάθη, δημιουργούν μόνο προβλήματα αισθητικής. Όμως, στην επαγγελματική μας δραστηριότητα, κοστίζουν. Ενίοτε μάλιστα, ακριβά...

Στο σεμινάριο «Τα 100 λάθη στον γραπτό λόγο» θα εντοπίσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη και θα μάθουμε απλές τεχνικές έτσι ώστε να επικοινωνούμε ελληνικά.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να «σπάσει» τις κακές συνήθειες στη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Δηλαδή να υπενθυμίσει στους συμμετέχοντες την ορθή χρήση λέξεων και φράσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα αλλά και σε όσους «αρθρογραφούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε όσους δηλαδή, αισθάνονται την ανάγκη να μιλούν και να γράφουν σωστά!

Online αίτηση συμμετοχής

Περιεχόμενα:
Το σεμινάριο εξελίσσεται σε δύο παράλληλους άξονες:

 1. Θα μάθουμε τεχνικές για τη δομή του κειμένου και την ελκυστική εισαγωγή. Επίσης περιλαμβάνονται, ασκήσεις κατά της φλυαρίας, η μεθοδολογία του τίτλου, ο τρόπος με τον οποίο ιεραρχούμε τις πληροφορίες μας, αλλά και μερικά απλά μυστικά έτσι ώστε «να μην ...βασανίζουμε τον αναγνώστη». Θα συζητήσουμε για τον κανόνα «γράφε όπως μιλάς», τον ακουστικό λόγο και τις δοτικές οι οποίες επέζησαν, τις φράσεις με ιστορική προέλευση καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο σχολιάζουμε τις ειδήσεις.

 2. Θα εντοπίσουμε λέξεις και φράσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται με λανθασμένο τρόπο. Ενδεικτικά, θα μάθουμε πότε χρησιμοποιούμε τη φράση «κύκνειο άσμα» και τι ακριβώς είναι τα «τεκταινόμενα». Επίσης, γιατί δεν πρέπει να γράφουμε το ρήμα «οριοθετώ» αλλά και τι σημαίνει το ρήμα «εκτελώ». Ακόμα, θα θυμηθούμε τη διαφορά ανάμεσα στον «πρέσβη» και τον «πρεσβευτή», τον «ανταγωνισμό» και τον «συναγωνισμό», το «κράμα» και το «μείγμα», την «πλειονότητα» και την «πλειοψηφία».

Διάρκεια σεμιναρίου: 20 διδακτικές ώρες
Κόστος σεμιναρίου: 120€* ανά συμμετοχή

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου
*Οι εκπτώσεις δεν παρέχονται αθροιστικά
*Παρέχεται και η δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: *
Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1

Online αίτηση συμμετοχής

€ 120,00 ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισηγητής:
Ο Γιάννης Ζυγούλης είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1990. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ, συντάκτης ύλης και αρχισυντάκτης ύλης σε Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών. Στη δημοσιογραφική του πορεία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η εφημερίδα Καθημερινή, το περιοδικό ΕΝΑ, ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάι, η εφημερίδα Ημερησία κ.α.

Επικοινωνία:
Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302730, φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από 08:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Βρείτε μας μέσω του QR Code

QR-Code

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 • Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια; +

  Οι πληρωμές Μπορούν να πραγματοποιηθούν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους :

  1. Online μέσα από την σελίδα του σεμιναρίου, όπου θα βρείτε το σχετικό κουμπί πληρωμής στο τέλος της περιγραφής κάθε σεμιναρίου.
  2. Με κατάθεση στον λογαριασμό του ΚΕΚ στην παγκρήτια τράπεζα με στοιχεία:
   Τράπεζα: ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
   Δικαιούχος: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
   ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 1100043-3
   ΙΒΑΝ: GR 6708700970000000011000433.
  3. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας του ΚΕΚ με μετρητά στην οδό Κορωναίου 9 στο κέντρο του Ηρακλείου.
  4. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας ΚΕΚ με ή Χρεωστική/Πιστωτική στην οδό Κορωναίου 9 στο κέντρο του Ηρακλείου.
 • Πότε πρέπει να πληρώσω για το σεμινάριο; +

  Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής στο σεμινάριο πρέπει να γίνει το αργότερο 4 μέρες πριν την έναρξη του. Σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση της συμμετοχής δεν κατοχυρώνεται από την απλή εγγραφή αλλά με την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής –διδάκτρου-.
 • Πως μπορώ να ενημερώνομαι για σεμινάρια? +

 • Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία με την σχολή σας? +

  Αν είστε εισηγητής μπορείτε να πατήσετε εδώ και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συνεργασία.
 • Που διεξάγονται τα Σεμινάρια; +

  Οι αίθουσες υλοποίησης των Σεμιναρίων βρίσκονται στην Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου & Αρχιμήδους 1. Η Γραμματεία του ΚΕΚ όπου πραγματοποιούνται οι εγγραφές βρίσκεται εντός του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9.
 • Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση; +

  Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνετε βεβαίωση παρακολούθησης.
 • Ενδιαφέρομαι για ένα Σεμινάριο αλλά οι ημερομηνίες έχουν οριστεί με τον όρο "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα". Τι σημαίνει αυτό? +

  Τα "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα" είναι σεμινάρια τα οποία επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η ημερομηνία διεξαγωγής και έναρξης ανακοινώνεται συνήθως 2 μήνες πριν την έναρξή. Αν θέλετε να ενημερώνεστε αμέσως μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής μπορείτε να συμπληρώσετε την online αίτηση που υπάρχει αναρτημένη ώστε να σας καλέσουν από την γραμματεία για να σας ενημερώσουν μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής.
 • 1

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Σε ενδιαφέρει!

lookforjob

Εύρεση εργασίας.

Δείτε περισσότερα

 

proslipsi prosopikou me mathitheia

Υλοποίηση Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης

Δηλώστε ενδιαφέρον

 

laek katartisi prosopikoi v2 small

Δωρεάν Σεμινάρια Κατάρτισης Προσωπικού

Δηλώστε ενδιαφέρον

Υπολογίστε πόσα χρήματα δικαιούστε για τη κατάρτιση του προσωπικού σας.

Μάθετε Περισσότερα...

 

koino mitroo

Κοινό μητρώο Σχολής δια Βιου Μάθησης ΤΕΙ

Κάντε την εγγραφή σας

Facebook